Minum kopi ketika hamil

Ji mommys nk tnya, ade x yg suke minum kopi wktu hamil, sy xbole mnum susu tekak jd kembang tp bile mnum kopi bdn rs ok ckit bru ade tenaga buat kerja kalaubx melepek je.. bahaya x pd baby kalau amek sehari sekali je

19 Balas

Jgn lebih dr 1 cwn sis. Sy jg penggemar coffee dr zaman study tp bila pregnant sy limitkn ke 1 cwn shari, tu pun sy jarakkn hari. Ada sebab knp doctor x recommend ibu2 mngandung mnum caffeinated drinks sbb risiko tinggi keguguran and low birth weight. Jg pnca kpd hb jd low. Mungkin bg org lain okay, tp utk body kita xtahu tndak balas kt kndungan kta cm mna. So, klau teringin sgt, bolehla mnum sikit tp jgn kerap okay sis🤗