Si kecil anda lebih senang makan ubat jenis kapsul atau cecair?
Voice your Opinion
Kapsul
Cecair
Dua-dua senang

3628 respon

15 Balas

Ubt Bby cecair br bby leh telan...kalau dpt pil pn make sure kena hncurkn ubat terlebih dahulu bncuh dgn air brp ml yg d nasihatkan kmdian br leh bg bby minum gune syringe

my anak anak dh above 3y supplement tp jenis gula2 lah. pil payah. but my 7y boy pil boleh dh. pandai dia. autism bijak

X pernah lgi dibagi ubat jenis kapsul memang jenis cecair yg dibagi, kapsul x sesuai utk anak kecil.

dulu suka,skrg aduhh..susah sgt..msuk mlut..lps tu muntah..

Dulu dia suke tp skrg Anak saya fobia ubat.

Cecair senang masuk mulut

dua² x nk 🤭

buat masa ni cecair

Belum berpengalaman

Cecair 🤗✌🏻