Adakah anda menjalani proses berpantang modern atau tradisional?

Berpantang 101: <a href='https://my.theasianparent.com/pantang-berpantang-selepas-bersalin' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/pantang-berpantang-selepas-bersalin</a>
Voice your Opinion
Modern
Tradisional

303 respon

9 Balas

Saya hilang darah banyak masa bersalin.. Klo ikot trad xleh mkn sayur petola labu air.. Saya punya HB tvgal 5.7.. Letih.. Sakit badan n demam banyak kali.. Saya nk naikkan hb balik.. Saya makan ja sayur2 yg ada zat besi. Petola semua.. Baru badan ok darah hb ok.. Saya rujuk asian parent punya suggestion makanan.. Alhamdulillah ok.. Baby or ibu kembung or sakit bkn sbb makanan.. Tp sebab xcukup vitamin dan nutrisi..

Tradisional. Tp bukanlah follow 100% tradisional. Follow mana yg sesuai n perlu

Saya pun tak pasti moden ke tradisional. 😅 Tapi saya berurut.

ikut petua org zmn dlu² inshaaAllah bdn akn trasa cpt smbuh ..

Yg mane ok sy ikot. Xkisah moden atau tradisional.. Dua2 sy ok

tradisional

traditional

trad

Tengah2