Bukan salah nenas

Jangan tuduh nenas. Mungkin kebetulan saja, pada hari dia gugur, dia makan nenas. Pada hakikatnya dalam 40% ibu yang gugur, tiada janin pun terbentuk di dalam kantung dari permulaan lagi. Dalam 70% ibu yang gugur, kerosakan benih menyebabkan sindrom & kecacatan teruk sebelum ia gugur. Sumber: FB Dr. Imelda Balchin

26 Balas

Saya percaya dgn fakta ni...sbb masa blm tau diri mengandung sekitar sebulan dua bln mmg nenas lh buah yg Saya mkn byk masa tu, sbb balik bcuti kat kmpg...prg pula kebun hari2 mkn nenas muda dgn nenas tua.Tapi bila sy tau diri pregnant baru Saya tahu rupanya keinginan sy nk mkn nenas tiap2 hari tu berpunca daripada pembawakan sy tgh pregnant.Tapi syukur , tak Ada apa2 pun yg tjadi masa tu.Dulu bulat2 pcaya nenas punca org keguguran...Tapi bila sdri dh melalui nya baru pcya rupanya itu MITOS.