Bukan salah nenas

Jangan tuduh nenas. Mungkin kebetulan saja, pada hari dia gugur, dia makan nenas. Pada hakikatnya dalam 40% ibu yang gugur, tiada janin pun terbentuk di dalam kantung dari permulaan lagi. Dalam 70% ibu yang gugur, kerosakan benih menyebabkan sindrom & kecacatan teruk sebelum ia gugur. Sumber: FB Dr. Imelda Balchin

26 Balas

Kakak sy teringin mkn nenas masa kandungan 3 bulan, doc ckp boleh mkn tp berpada2.. tp keesokkan hr nya bleeding, pergi hosp check alhamdulillah, x de apa2 jd dekat baby.. so depends pd tubuh badan org kot.. ada org boleh mkn ada yg x, so skrg dia amek langkah berjaga2 utk x mkn lg.. maybe badan dia yg x tahan.. skrg kndungan dia dah 7bulan.. 😊