Bahaya HB Rendah Waktu Hamil

Jangan abaikan jika HB anda rendah ya, Mommies! Ada beberapa kesan negatif yang bakal janin anda alami jika situasi ini dibiarkan dan tidak dirawat!

Bahaya HB Rendah Waktu Hamil
19 Balas

Pregnant yg ke 2 sy beli sangobion untuk tambah darah. Sy tolak ubat kk sbb pregnant pertama segala ubat kk bg sy mkn. Tapi hb turun sampai 9. Sangobion alhamdulillah masa warded utk bersalin hb 12. Tapi lepas bleeding teruk masa bersalin aritu hb turun sampai 7. Kena masuk 3 beg darah. Alhamdulillah a'la kullihal

sy Hb 11 . masa prgnant bleeding sngat teruk . hb tnggl 7 trpksa msukan 1 bag drh and naik 8 pstu trun ke 6 kna msukkan 2 beg drh lgi . sy bru je kehilangan anak syurga sy pd 18.02.24 hnya bertahan 15 mnggu 4 hri dlm rahim sy 😢

3mo ago

Innalillahiwainna'ilaihirojiun, semoga awak tabah, InsyaALLAH rezki Pasti ade LG utk awk

Mcm sy hb low disbbkn hormon mengandung.. sbb xcheck detail darah iron cukup dlm drh.. so dokter ckp xda yg perlu dirisaukan..

Hb saya drop dari 13.9 kepada 11.2 .. nie 2nd baby .. selama preggy nie first time drop walhal pemakanan sama ja

3mo ago

Samaaa.. Dr 12.5 turun 11.8 tk tau apa punca.. Pdhal mkn minum dh jga elok 😔

alhamdulillah.. spjg pregnant, hb maintain 13 keatas sehingga nak bersalin. mkn zincofer wlupun rasa x sedap.

saya antara hb rendah...doc suruh makan ubat iberet 2 biji sehari

3mo ago

maybe saya kerap minum choc atau Milo..itu yg hb tak cantik

hb sy 11.1 nurse suruh mkn bayam,brocoli banyak2 tk thu nk naik kn hb mcm mne lagi

hb saya 10 masa check ngam masuk w8 haritu. pitam masa masak. Dr bagi obimin.

HB Sya 13.2

3mo ago

buah delima sis .