Oh ibu & bakal ibu. Ini untuk anda!

Jangan mengeluh mommies & bakal mommies semua🌹 Tarik nafas dalam-dalam & ini untuk anda😘

Oh ibu & bakal ibu. Ini untuk anda!
6 Balas

betul tu min.. nnti bila dorg dh bsr bila dh msuk usia remaja dh snyp dh sibuk dengan kerja sekolah..dah kurang bercakap ..dh sunyi rumah..nnti kita pula rindu dkt dorg. bila ada peluang ni layan la mereka sebaiknya..sbb waktu mereka kecil sekejap je.. mcm skrng ni pn dh terasa anak cpt mmbsr .bila dorg dh msuk umur 2 tahun dah start dah rs...eh kejap je ms berlalu .tahun dpn dh 3 tahun..lg 2 tahun dh mula pra sekolah..lepas tu dh bsr ..kejap je kan..ms kecik ni je rs penat sgt sbb nk faham apa kehendaknya..nak2 br nk pndai brckp .br nk belajar beinteraksi dan bg arahan apa yg dia perlu dan nak ...tu kita akan rasa letih dan penat..mengemas xpyh ckp la. satu rumah akn bersepah..nnti bila dh bsr moment tu kita akan teringat dan terkenang..sm mcm sy pnh jg anak buah sy dlu .ms kcik lasak sana sini..bila dh bsr dh start msuk sekolah rendah dan ada dah sekolah menengah..bila borak cakap pun xbyk mcm dorg kcik2 dlu .bnyks senyum dan sengih je😆😂🤣jenuh nk berborak jd awkward pulak rsnye..hehee.. jd marila kita gunakan ms brsm ank ni sebaik2nya selagi mereka blum dewasa ... even kekdg mereka blh tukarkan mak mereka mnjdi hulk aka mak ko ijau..bhahaha🤣🤣🤣🤣🏃🏃💨💨💨✌🏻 i luv my daughter damn much.. hri2 ada shj perkara baru dia akan lakukan .but im happy to have her .dia penawar segalanya buat mak ayah dan dia penghibur kami dan buat hilang segala rasa stress dan etc ..❤️saranghae

betul tu min, Semoga semua ibu-ibu diberi kesabaran seluas langit dan bumi melayan karenah anak-anak yang sihat sejahtera. Opah saya penah pesan: "Biar kita penat jaga anak yang aktif, sihat dan banyak akal. Ramai orang yang nak anak dia berlari-lari, nak anak dia boleh jalan, nak anak dia boleh bergerak. Dan ramai orang yang bertahun menangis nak anak. Jangan marah anak .Tu nikmat. Ada anak yang sihat dalam rumah. Bukan lama pun penat tu. Nanti dia dah masuk sekolah, dah masuk asrama, sunyi rumah."

Sangat betul. Walaupun anak pertama sy dalam fasa yg always bertanya why,what,when,where,who,whose,whom. Kadang2 saya pening dengan pertanyaan dia n beberapa kali juga tersasar perkataan utk suruh dia senyap beberapa ketika. Allahu. Kdg rs bersalah buat mcm tu. Semoga saya dan ibu2 semua diberikan kesabaran tinggi menjaga mendidik anak2. Walaupun kita membebel marah, tapi mommy masih menjadi pilihan pertama anak and then baru daddy. Hahah.

Semua akam dirindui satu saat nanti. Yela, anak semakin membesar. Bila dah besar, xble kecil dah.. Semua akn jd kenangan..

👍🏼👍🏼👍🏼

❤️❤️❤️❤️