Hai momy sekalian. Nak mintak pendapat. Sekrang dkat tiktok shoppee banyak jual wet tisu yg murah2.

Jadi agak2 sesuai tak untuk Kegunaan newborn? Ade tak mommy2 yg guna.

24 Balas

Anak sy allergic dgn wet tisu ..tah la..😅😅 Tpi mngkin salah sy jgak kot time tu sbb sy fully guna wet tissue n tissue biasa je. Xde bilas dgn air biasa. Once dia da kne allergy tu..merah² abis miss v dia. Trus tobat xguna wet tissue dkt miss v or pnggng dah. 😅😅 Trus tukar bsuh cara letak air dlm btol spray n guna itu je tiap kali tukar diaper n alhamdulillah lpas dri tu xde dah mslah gatal² or merah² melampau tu. Sikit² ade la..tpi xde mcm msa guna wet tissue tu. 😁 Skrg da 2thun lebih da.. alhamdulillah xde mslah merah² ke ape dkt private part dia. ☺️

Sy alhmdulillah baby sy ok now 6m…masa sblm beranak terbeli sekotak wet tissue jenis murah tu …lepas beli baru teringat takut tak sesuai allergic n etc tapi alhmdulilah bby ok now 6m baru topap balik sekotak besar.,.better mommy beli sikit2 or try n error …

3mo ago

Ok baik. Tq respond mommy

Saya pakai utk baby sy yg murah2 kat shopee tu, okay je takda naik ruam pon.. tapi bila murah, size tissue dia kecik stakat lap2 kencing okay la.. tp bila nak cuci berak tu susah sikit.. so better ambik yg rm3-4/pack tu, size pun besar sikit

3mo ago

Alhamdulillah Okay. Tq mommy.

sye x gne utk newborn.. sye bli utk lap2 tumpah je.. ok jgak bbaloi bli sbb murah.. utk baby sye gne tisu biasa & air dlm botol spray je.. klu baby berak, gne brand pureen/anakku.. tp lps tu bilas ngn tisu & air biasa..

3mo ago

Baik. Tq mommy share ilmu

kalau untuk baby saya tak sesuai. dah la banyak saya borong Beli kat TT 😅 baby saya jadi Naik ruam2 merah macam Tu and doktor sarankan untuk tak guna wet tissue. doktor sarankan Guna cotton Dan air sahaja untuk cuci.

sy hampir nk terbeli, risau sbb xtaw dr kilang mana dia keluarkan. lg² klau dr negara china . huuu biasa sy beli brand pureen, anakku, bzu bzu, tinderly. kdg beli kt kedai baby o dlm mall ada je dpt harga offer .

sy bli yg dri eco je. 80helai, rm2.60 🫢 bau pn wangi. prnh bli yg kt shoppe gbr totoro tu naik ruam. yg brand okbb pn naik ruam.. depends dgn ank lh kot. try dlu klo naik ruam, beli yg brand lain

Kalau saya, saya tak berani beli. sebab baby saya sensitive skin, saya perasan kalau pakai yang ingredient dia ada alcohol dia akan merah ii. Memang akan cari yang tulis pure water", no alcohol" .