Botol mana yang bagus

Mommies sekalian, boleh bagi pendapat tak botol mana yg baik antara dua ni? Botol he and she ada 2 size, sesuai tak nak guna size 240ml untuk newborn?#firstbaby #bantusharing

Botol mana yang bagus
18 Balas

newborn minum sikit je sis, 1-2onz (30-60ml) saja selalunya.. tapi utamakan susu badan seeloknya, semua org ada susu badan cuma cara kita nak pastikan susu keluar dan sentiasa ada tu saja kena gali banyak ilmu. kena faham pasal demand& supply. sis boleh join group Happy Breastfeeding Malaysia. susu ibu antibiotic terbaik dlm dunia.

4y ago

botol susu limit 3 bulan je penggunaan, tak kira mahal or murah cukup time kena tukar.. ------ group HBM tu boleh cari dkat FB

Sy guna botol ni utk bby sy. Satu dia pakai utk myusu, yg satu botol lg tu tmpt sy letak puting dia sebab ada penutup, sesuai tmpt sy simpan puting, just sementara. Dia punya teats sgt lembut. But all depend, dgn bby. Bg kita ok, tp bby.

4y ago

For newborn guna yg kecil dulu. Saya bli satu lg extra yg botol kecil. Yg besar tu sy simpan dulu, sis.

ambil 5oz punya. hegen n bottle he she puting dah ada anticholic... hegen bila bby dah x pakai bottle or ganti new bottle, bottle yg lm blh jadikan bekas simpan mknn

4y ago

Baik sis.. T.kasih..

Berangan nk hegen tapi sy review sy bca pigeon bgus,cuba design old school, avent puting keras sikit, tomme tippe puting lmbut tp botol susah nk hold

4y ago

Baik sis. T.kasih

semua ats penerimaan baby jgk. kdg2 beli botol mahal pn baby tolak puting susu tu. kena try error gitu la. ok je guna 240ml utk newborn. tp besar sikit la

4y ago

Baik sis.. t.kasih yea..

Sy pakai comotomo.. Sbb puting dia mcm dada kita.. Mula2 pakai pureen, ank x mau botol tiba2.. Then tukar, Alhamdulillah smpai skrg

Newborn selalunya guna yang 160ml tu sis. Since minum 2onz je sekali minum. Dah 6m macam tu baru tukar yg besar tu.

Pigeon bagus.. Anti colic, dan baby x mudah tersedak susu sbb puting selagi baby x hisap xkan keluar susu..

kena try n error. xsmua baby akan suka,mcm anak saya try brand nuk but dia x suka. Tukar pada tommie tippie br serasi.

4y ago

Baik sis.. Kena pilih betul betul ni

byk sgt sis. bayi saya 7 bulan pun tak sampai minum 200 ml. cari bottle anticolic. mamz brand pun ok. rm40 je.

4y ago

Baik sis.. T.kasih yea