Susu Ibu

Isteri saya baru melahirkan anak sulung. Masalah yang kami hadapi sekarang adalah kekurangan susu ibu. Bila pump hanya dapat 20-50ml per ½jam. Bila bayi menyusu, bayi tak bersungguh (mostly hisap sekejap² dan biarkan. bila terlepas dia akan menangis). Kesian pada si ibu yang beranak czer; susah nak berenggang. macam² cara nak bagi susu banyak; minum susu, mkn betik, minum ribena, tapi masih kurang memberangsangkan. musim PKP juga saya sentiasa di sisi, memberikan kata² semangat dan menjaga emosinya. Apa lagi yang perlu kami lakukan untuk mengatasi masalah ini?

1 Balas

Teruskan menyusu baby. Pengalaman saya, saya makan je apa yang saya nak makan. Minum air rendaman halba atau buat susu kurma.