Susu kurang

Salam mommies Kalau mcm ibu tak sihat demam..plus ulser teruk lagi nak makan pun susah ..air susu pun jd mcm kurang 😭 Kesian baby sbb mcm tak kenyang bila menyusu .. Anyone's mommies boleh bg kata² semangat ...

3 Balas

ibu tgh pantang x? adakah ibu ada kesan jahitan luka digunting msa bersalin? kalau ada dn belum brapa sembuh, mcmna sekali pun ibu cuba bnykkan minum . jgn risau kalau balik2 ke tnds.. tiap kali ke tnds bawa tisu lebih baik untuk kekalkan luka kering, lapkannya.. itu boleh kurangkan sakit.. makan makanan yg bersup dan tidak pedas , bubur pun okey.. sy dulu makan bubur dn bersup apalagi sup betik,sngt mmbantu.. bila demam ni ibu kena juga pakai mask sbb kalau kena bayi, nnti asyik2 melarat berpindah sakit demam.. ini tips yg sy prnh amalkan.. byk2kan berehat ya ibu

Ibu kena kuat , klau daa demam kena kerapkan mandi bg sejuk bdn , bdn kena keluarkan peluh BF ni takut efek kat baby lak takut baby sekali ikut demam Kalau ulser tu , boleh try mkn mknn yg tk pedas dan tk keras supaya senang nk kunyah dan telan Minum susu atau air masak untuk bnykkan susu bdn Yg penting emosi ibu tu kena kuat , tenang Bru susu meriah je sbb emosi ni mempengaruhi penghasilan susu ibu juga

rasenye mommy kurang minum air kot ni. mommy kena mnum air byk2 tau stay hydrated boleh bantu penghasilan susu..kalu mommy xtahan sgt demam mkn lah panadol ye.