BAYI BARU LAHIR, TOLAK SUSU IBU.

Hi semua. Saya nak tanya. Macam mana cara nak menyusukan newborn? Bayi tolak bila bagi Susu ibu. Hanya minum Susu botol. Tapi si ibu guna method pam Susu, isi dalam botol. Pada mulanya, breast si ibu takde Susu. Tapi lepas diurut, dah okay. Bayi meragam and toleh kepala bila disua breast. Boleh tak bantu, apa punca, cara nak atasi. Risau si ibu stress, jadi lain pulak. Bantu saya, please 🙏😢#firstmom #firstbaby #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

punca dia mudah je awak. sebab baby awak dah nipple confuse. awak dh kenalkan botol dekat baby. sbb tu dia reject breast awak. bukan sebab dia reject susu ibu. bila guna botol baby awak tak perlu guna tenaga yg byk utk menghisap berbanding dkt breast awak. flow dkt botol lagi laju berbanding breast awak

1y ago

sama2 awak❤️. jangan stress okay. masih sempat lagi awak nk pujuk baby. enjou your journey as mommy okay🥰. if awak nk kenalkan botol boleh cari botol medela calma. botol ni hisapan dia mcm dkt breast ibu. tp harga agak mahal sedikit la awak. 100++. oral stimulation tu awak boleh tengok dr page lactation counselor puan nadmasrom dia ada share. rasa dkt utube pon puan nad ada share. boleh juga follow ig puan noorfazila. awak akan dpt info penyusuan susu ibu yg bnyk dkt sana nnt😘

dia nipple confuse tu

1y ago

Oh macam tu ye... Jadinya how ye?