Bayi kuat menyusu

kebiasaannya bayi akan diberi susu 3 jam sekali.. tapi anak saya.. bila bangun je tidur mesti nangis nak susu mcm haus sgt... anak saya minum susu ibu melalui botol sepenuhnya.. biasanya bagi 3oz sekali susu..normal ke tidak? or baik ke tidak utk bayi?

5 Balas

normal. anak sy dulu dlm 3 bulan nak menyusu sejam sekali..lama2 nanti 4 bulan 2 jam sekali ..

4y ago

ohhhh mcm tu.. okay okay thanks yaa🥰

Normal je sis. Just bg ikut demand bby. Lain bby lain gayanya 😉

4y ago

okay sis.. Thank you sooo much🥰

Bagi ikut demand je sis. Tak perlu gap 3jam 😘

4y ago

okay okay.. noted.. Thank youuu🥰

Normal je.. Baby menyusu ikut kehendak baby..

4y ago

thank youuu🥰

Ank brp bulan sis?

4y ago

Xckup sbenarnya tu sis, sbb jarak masa 3 jam dan 3oz je..susu ibu mudah dihadam, sbb tu baby mudah rasa lapar