Apa tindakan anda jika jiran bercakap buruk tentang anda?

Voice your Opinion
Tidak ambil kisah
Bercakap dengan mereka
Tanya apa salah anda sehingga mereka mengata
Lain-lain (sebut dalam komen)

366 respon

7 Balas

ignore je mana yg toxic people ni..lelama nnti dia penat la nak berckp .bila kita tak layan...sbb nnti bila kita layan akan menjd jadi nnti😅✌🏻 jd da best way just ignore it

buat bodoh je..selalu kene cmni..bila kita dah sound kaw2..baru tahu diam..la ni sekeluarga takot nampak kita..hahahah..lantakkan

ignore semestinya tp dalam masa yg sama kita jadi stress sebab percakapan dia effect pada org lain juga yg percaya pada kita.

Jika dia cakap terus terang, perbetulkan apa yg kurang / salah. Jika cakap belakang, pokok dek kau, buah kek den.

Ber gantung pada isu yang jadi masalah , kalau perlu ber semuka maka ber semuka . . kalau tak perlu , hanya abai kan

do not bother bcos I know who I am

Cuba buat tak tahu