first Baby

Ini anak yg pertama. Syukur sda 8 minggu. Mmg lgsung tkda pengetahuan. Belum buka buku lagi dkt kk. Ingat mau bgi sampai 10 mnggu bru jumpa nurse. Ada apa² advice tak awal² pregnancy ni. Contoh, vitamin yg kena minum, makanan yg ptut diamalkan. Untuk mngelak sebarang masalah kpda diri & baby ??

2 Balas

Folic asid wajib makan dah 3bulan before kawen & sampai la dah jumpa nurse bukak buku. Nanti nurse bagi vit lain pulak.

Blh beli asid folic dlu kat farmasi. Sgt² penting. Klu ada duit lbh, blh beli pil vitamin C sekali..