hai nk tanya ibu² sini ,hb dgn tekanan darah x sma ka?? spa pernh jd cmni? drh rendah,tp hb ok

4 Balas

tak sama. hb tu hemoglobin iaitu bcaan sel drah merah dlm darah. bcaan ni dpt daripada yg kna cucuk amik drah tekanan darah tu blood pressure. ia adalah bcaan daripada pressure yg dipam oleh saluran drah dan jantung..yg check kna pam kt tangan tu.

HB - HEMOGLOBIN tahap darah dalam tubuh badan BP- BLOOD PRESSURE tekanan darah pada tubuh samada tinggi atau rendah. Jangan keliru..

tak sama.. dua2 kena selalu pantau 😆 saya dua 2w follow up bp.. syukur da ok hb ja masih kurang cantik

Tak sama..