Hi mommies, nak tanya kalau kluar macam ni apa maksudnya?

11 Balas

spotting. Kalau blm dpt tau pregnant atau tak, itu adalah salah satu tanda pregnant. Penempelan telur dlm rahim yg menyebabkan sedikit pendarahan. Tak perlu takut. Unless if sis sedang mengandung sekarang dah byk minggu, seeloknya rujuk gynae. Atau possibility lain adalah pendarahan setelah bersama semasa mengandung. Servix kita waktu pregnant lembut jd boleh jd sedikit terluka. Ketiga2 ini adalah juga berdasarkan pengalaman saya mengandung anak pertama dan kedua. Sy tak ambil ubat kuat rahim. Different cases

7mo ago

kalau berturut-turut 3 hari dah xnormal awk. biasanya lps bersama satu hari je kalau jd spotting

spotting bole jdi darah tu lama dha kat panggal rahim tp baru turun sbb tu colour brownies. klu sya tu hari sya dcek dr bgthu serviks sya ad sikit calar. sbb tu spotting. better rujuk hospital sis. InshaAllah tak ada apa2 cumanya kurangkan bersama kandungan masi awal kan. klu bersma pun jangan kasar2

Spotting sis.. g klinik ambik ubat kuat kan rahim.. sama mcm sy awal pregnant haritu.. makan ubat baru stop spotting..

Spotting sama macam sy. Warna and kuantiti pun sama. Sy pergi klinik and dr bg ubat kuat rahim. Next 2 weeks kena scan balik.

sy pun ada mcm ni tp bnyk sikit, sy belum lagi check upt

tak normal. pergi hospital

maksudnya kena pegi hospital dulu

7mo ago

haha alamak saya tergelak wak sbb saya baca komen awk sambil bayangkan nurse kk 🤣🤣🤣 tapi tepat sekali jawapan sis tu

Ni spotting ni..

Dah pergi scan ke awk?

7mo ago

In shaa Allah baik2 aja