#sekadar bertanya bayi mengeras tu maksud ibu² macam mans ye ? kerap bergerak ke macam mana ?

7 Balas

Saya kadang sakit perut nak membuang pon perut mengeras, ingatkan baby mengeras😂 rasanya keras tu sis tekan sikit kat perut lpastu ada rasa keras dan sakit sikit, seakan perut tu mcm sengkak mcm kita kenyang makan bnyk. Camtulah saya rasa

Hehe. Itu istilah kita² je. Yg sebenarnya baby tu sedang aktif atau byk bergerak 😊 dun worry 🥰 kita kena bezakan dgn contraction 🥰

Braxton Hicks . normal sepanjang kehamilan . tp kalau kerasnye lain mcm lama jd selari je masa tu . hati²

Haah, saya pon tak tahu mengeras tu macam mana , hahahaha,

tidak begerak Dan perut megeras

Perut mengeras ni tak baik ke?

2y ago

Kalau dia mengeras non stop, patut risau. Takut baby terbelit tali pusat dkt leher. Kalau mengeras + sakit pinggang setiap 5 - 10minit, means nak bersalin.

normal