Pimples.......

I'm in my 13th week of pregnancy, and my face is full of pimples and pimples scars. Before I'm pregnant, my facial skin is soft and hardly a pimple will land on it. Do other mommies-to-be experiencing the same? Will my soft and smooth skin comes back?

309 Balas

saya dah 13 minggu..jerawat naik penuh muka dan badan..teruk sgt..nk tgk malu.. harap2 hilang la lps ni

3y ago

msa sy mengandung 7 minggu muka sy mmang berjerawat di sebab kan sy mkn lada..tpi skg alhamdulillah muka tak berjerawat suda

Saya malas nak jaga muka sejak mengandung.. Kesannya dah banyak jerawat. Ramai kawan-kawan tegur muka dah kusam dan pucat😭

Same with me..tp mase anak 1st xde pn..boy..2nd agak byk..pakej jerawat bernanah lg..xtaula pembawakan boy or girl..huhu

sama laa dngan saya..miss j naik kt muke..tp x penuh..cume bnyk kt area bawah pp n tepi dagu..dahi skit2😔kandungan baru 14week

Sama, sy masuk 4week jerawat menyerang 1 muka 😭baik yg kecik or yg besar, x cukup dgn tu,. Bdn pn tumbuh gak jerawat 😭😭

normal . sy pun dulu breakout habissssss teruk . third baby ni alhamdullillah . tak teruk sgt jerawat . masalah mngelupas pulak

hai...nk tny la klu dlm 12-13 weeks..boleh ke teruskan berpuasa...sbb sy jenis mkn siket² tp kerap..x mnjejaskan baby ke?

3y ago

puasa blh ganti sis. sy 34w3d xpuasa, mmg awal² ritu nk try jgk puasa tp suami xbgi.. sbb pikirkan baby, kami tggu 5thun baby ni xpelaa kang nnti kite pelan² ganti puasa ye ❤️

Same with me.. banyak sgt naik pimples.. tapi bila alahan beransur pulih, pimples semakin kurang.. sebab hormon la semua ni .

completely normal sis .. i also experienced it .. pimples on my face and body .. after deliver it will slowly go away ☺️

Same with me. Pimples all over the face. Package sekali dengan muka berminyak. Sabo jelahhh. Pakai apa pon xlut jugak😅