Craving

Im craving rn and shuben i tertido , tdi dia dh jnji nk belikn eskrem , tpi dia tetido . Camne nk kawal emosi eh . Mnangis dri tdi sbb tk dpt eskrem je hm

17 Balas

Ye.. Mengalami situasi ni... Di mana saya tengah fasa alahan. Semua benda tak boleh makan. Nak muntah... Satu malam tu, pukul 1130mlm tengah terbaring layu, tiba2 nak makan nasi ambeng pakcik sani. Pakcik tu je. Nasi ambeng lain taknak.. Dah haru satu rumah. Laki sebelah urut2 kaki ckp 'nak cari mana yang malam2 ni?' muka sedih betul. Ayah saya pon termenung.. Last2 saya ckp xpe... Esok pagi saya pegi beli kat medan selera tu.. Alhamdulillah.. Dapat... Satu office bersorak tengok saya makan dgn muka senyum tak berhenti.. Hehehe.. Done story..

5y ago

Tulh saya tkde pula smlm kjut dia . Smlm biarkn dia tidur je . Kesian letih buat activity pgi tu . Tk tergamak nk kjut . Ty ya sis

Uhmm.. Why do u call ur husband "shuben"? Tau mksudnya apa? It means a "jerk"... 🤣 Lg 1.. Boleh kawal emo tu simpan dlm fkirn "its okay.. esok ble dpt.. inshaa Allah.. ". Cnfirm okay tu.. Masa pregnant dlu sya tak expect sya ble dpt smua yg sya inginkn.. Ada msa suami penat keja.. Klu suami free and mood okay dia akn bg apa yg sya inginkn.. So far, alhamdulillah smua dpt.. cuma tak boleh fly to brunei ja utk mkn ambuyat sbb craving tu masa 6bulan ke 7bulan 🤣 Awk sabar ja..

5y ago

Yeahh 🤣 Now sdah tau kan.. Tak ble pggil suami tercinta "shuben" 😅🤣🤭

Sya pn pernah smpai mnangis sis bila tak dpt apa yg saya idam.. Kbtulan plak time tu bru kluar wad kna admit smlm,tekak pula nk mkan kueh tiaw hm.. smpai ja di kdai,apa yg sya nk takda yg jual.. trus menangis kt situ jgk😅 suami pulak panik,terus g kedai lain tlong carikan smentara sya layan air mata di kdai yg satu lg 😅😯😂 hm,tak thu plak yg airmata tu automatik kluar 😂😂😂apa2pun sis,brsabar ye.. dh pagi ni,dh dpt lom aiskrim? 😆

5y ago

Balik kerja nnti baru dia belikan 😂 saya nak aiskrim yg mcm big bowl tu . Bkn eskrem yg batang ke cone ke . Saya nk tu jugak . Kesian kt shuben juga . Penat layan saya . Dgn overthinking lagi :((

Sabar eh sis, nanti mintak ice cream,hilang la sedih tu..bg husband rehat skejap.. Hari tu sy pun menangis tak dpt makan kek..sbb doctor pesan jaga intake benda manis, husband pun risau,tlg jaga diet saya..tp dia tgk kita meleleh air mata,dia bagi je..hehe..

sy prnh gak sis .. masa tu nk mkn aiskrim tp husben xkasi sbb b4 tu dh byk mkn mnis n sy ada gdm ..so husben xkasi.. trus air mata kluar then mgkin husben tgok pn kesian, dia bgi gak la aiskrim ..lps tu senyum trus, hilang dh kesedihan 😂😂

Same with me. Sy lk tringin ais kacang buah bkit bendera.. xdapat jg.. husband ckp mggu ni. Pdahal dkt sbln mtk. Last ckp gitu nngis bengkk mata.. dia bt dunno ja. 😭😭😭 ckp kt bby x pa hujung mggu ni sy sdiri p naik bkt bndera..

5y ago

Allahu . Suami busy ke tuh sis

Kuatkan dri..jgn ikutkan perasaan..bykkn berdoa..cepat lmbt je dpt..jgn set mgidam je on the spot dpt..fikir keadaan sekeliling X sabar bole cri sendri..tidak perlu berharap dgn org lain😊

5y ago

Ye..sy setuju itu psychology..kadang2 x mgandung pun mengidam jgk

Normal rase cmtu sis. Sy pun cmtu.. Kne sabar jek laa. Cube istigfar pujuk hati "Xpe2 sabar skit, nty suami bgun dia beli kn laa tu nty eh. Da jgn nanges"😅

вeѕт nye мgιdaм мĸn aιѕĸreaм ĸe apa ĸe.. ѕy nι х leн мĸn ѕeѕυĸa нтι daa.. deтecт ĸecιng мanιѕ

5y ago

Allahu sis . Semoga sihat selalu :(

Haih sy mengidam nk mkn maggi sedaap. Tp xda, hsbn tdr.. Hentam ja maggi cup kari.. Not satisfied 😂😭😂😭

5y ago

Haah mmng tk puas tk dpt apa kita nk