different between bleeding and spotting

hello mummies, memang normal ke kalau 8 weeks pregnant mmg akan keluar darah sedikit, sesiapa mind untuk share experience berapa kali keluar darah time pregnancy, saya keluar darah sikit selang sehari dalam 6 hari. hari tu saya dah scan and doc cakap baby okey je dalam rahim.

12 Balas

Sy start spotting since 6minggu pregnancy. Dlm sebulan mesti ade dlm 3-4 kali. Dan setiap kali spotting, sy akan pergi klinik untuk check keadaan baby. So far bby Alhamdulillah okay. Mcm biase doktor akan kata threatened pregnancy. Rehat cukup2.. Masuk 2nd trimester tiba2 bleeding banyak. (Selalu spotting je) Dapat surat refer ke EPAU HKL.. Rupanya sy ade polyp dekat pangkal rahim. Dan itu yg menyebabkan bleeding. Patut lah selalu scan baby Alhamdulillah bby sihat. Cuma pelik kenapa spotting/bleeding. Now dah terjawab. Nasihat sy. Ape2 rujuk pakar. Sebab x semua kes sama. Moga urusan awak dipermudahkan.. :)

2y ago

polyp btl2 kt pangkal rahim ke @ dlm skit??

Sy spotting masa 6w.. darah dia mmg sgt2 sikit.. dia melekat skali dgn keputihan n kaler brown.. tkperlu pakai pad/panty liner sbb dia mmg klua setitik tu je.. sy punya klua dua kali dlm minggu yg sama.. n spotting ni awal pregnancy je rasanya.. klau lbih 12minggu, bkn spotting dh.. tp klau darah merah plg bahaya, tkut ada jangkitan kuman/threatened miscarriage.. sis punya darah kaler apa

Throughout pregnancy setiap kali keluar darah spotting/bleeding silalah ke klinik utk make sure semua ok. Biasanya doctor akan scan dan bagi Duphaston utk kuatkan rahim.

Saya pernah sis.. terus check. Doktor mmg bg saya duphaston n bedrest. Memang risau n takut. Tapi lepas tu saya fikir positif sahaja. Alhamdulillah semua ok dah setakat ini.

Hi mommy. Selalunya pendarahan sedikit masa awal kehamilan tu normal.. Byk kan rehat, jgn aktif sgt. Sy pn ada bleeding ms 7w, dpt cuti 3 hari. Tinggi kan kaki selalu.

Hi bila i 6 weeks hari tu keluar spotting warna brown just 4 ke 5 titik. Bila jumpa dr bubuh injection and bagi ubat kuatkan rahim.

InshaAllah sis.. Moga semua ok.. Bykkn rehat yer dan jgn lupe jupe doc..

better p check sis..jgn biar lama2 tkut nnt threaten miscarriage

Not really normal - I think better to check with doctor.