sex during pregnant

I'm 5 week pregnant. is it ok to have sex with my husband.

12 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya bleeding lps bsama 6w..then makin hari makin byk n i lost my baby a week after..and alhamdulillah after 2 mnths saya mengandung lgi skali and now da 10w..so kalau saya, utk 1st trim lps apa yg prnh jd, sy akn bncg ngan husb utk tidak bersama dulu..takut blaku pndarahan lagi..

its okay dear... xde mslh... as long as u know your right position... jgn terlalu kasar sewaktu bersama.. me dari 4w sampai now buat je.. sbb masih boleh cooperate lg.... bila tummy dh besau.. tkut xlarat nak melayan... lg2 saya preggy twins... 😂

VIP Member

Start double line sampai dah 14 week. Masih belom bersama. Pernahlah tanya husband. Tapi dia cakap untuk baby. Tahan nafsu dulu. Puas sekejap je. Kesian baby kalau jadi apa2. Katanya.

4y ago

Heee..kdg pn cmtu jgak..kdg lme jgk xbersame..tp jgn mcam2 kt blkg sy dh la..hehe..kan sis

Depends on orang.. Ada yang okay, ada yang xokay. Tapi in general it's okay to have sex.. But there's certain position you have to avoid during first, second or third trimester

First trimester tak kuat lagi , selalu tak digalakkan tapi depend on parents nak stop sementara atau buat juga . Kalau 3rd trimstr ye digalakkan

klau nak bersama pun blh..blh cuba utk jrgkn..cuma tak digalakkn..sya pun buat mcm tu..

Hehehe..sy 16mggu suami duk miang2 nk.. Tp bdn xlrt nk mlyn. Last2 suami kne mrh😁

First trimester xdigalakkan.rahim xkuat... Saya 20week baru on ☺☺

4y ago

Wahhh bagusnyaaa.

Boleh je.. sbb baby kecik lg x rasa mcm preggy lagi pon masa tu