Fasting during ramadhan

Hi I’m 4 week pregnant, is it safe to puasa di awal kehamilan takut nutrients tak cukup for the baby. But I still larat untuk puasa no nausea or morning sickness yet so far. Let me know your thoughts? ??

27 Balas

Hi sis, sy dari 1st Ramadhan until now sy tak berani nak puasa sis. Walaupun kandungan dah masuk trimester 3. Tiap Kali sy lambat makan atau terskip masa makanan like usually memang baby akan mengeraskan badan dan kurang aktif 😭 sy risau sangat sebab ni anak first. Jangan paksa diri. As long baby dalam kandungan sihat cukup nutrisi.

5y ago

sama la..smpai harini sy tak puasa lg..risau dgn keadaan bby..takpela, kena bayar n ganti puasa skalipun 😊