sex

Hi Im 12 weeks 2 days. May I know if i can having sex with my hubby during this 1st trisemester?

6 Balas

Sure. Sex is totally fine during pregnancy. In fact, you’ll probably want to have more sex now before you get too big and it gets too uncomfortable.

Boleh jer sex during pregnancy, cuba awak google posisi seks yg selamat ntuk setiap trimester. Takut posisi seks tak sesuai bagi tekanan dekat janin

Klu boleh jngn dlu sbb bru nk masok trimster kdua klu 14mnggu ok lah... Sbb macam awl sngt bru 3bln tu.. Takot kandungan masih lemah je

Boleh je . Ada setengah orang elakkan sebab baby tak kuat lagi . Ada setengah buat je tapi hati hati

5y ago

Oh I see.. okay2.. just to make sure. Thank you for your kind reply.

Bole sis..tp kna hati2..pastu xbole ganas2 ...kna bljr posisi yg xmganggu baby..

sure boleh.aslong puan xda pndarahan sblm ni.. 😁