Tiada kantung

Ikut kiraan dari last period masuk 9 minggu sdh. Tapi tadi scan x nampak kantung langsung. Sedihlah :( Perasaan bercampur baur takut ada apa2 yg x kena dgn rahim ni. Dah 2bulan x dtg haid & upt positif. Sy jenis period x teratur.

4 Balas

Hai sis, saya pun period tak teratur first checkup Nurse ckp dah 10 week tpi scan baru 4 week kantung kosong jea, lepastu 2 minggu repeat scan ada janin 7 week pulak 😅 so kena repeat lagi scan lepas 1 bulan sebab tak tahu lagi tarikh lahir baby. so sis klau upt positif kena sabar mungkin awal lagi kantung pun masih kecil. tunggu lagi 2-4 minggu then repeat scan insyaAllah ada rezeki.

2y ago

Sama sama, alang2 tu nanti scan tahan kencing 😅 saya buat menjadi now alhamdulillah scan dah 12 week dapat tarikh due sekali

kalau Haid tak teratur mungkin juga Salah kiraan minggu Tu sis.. DOA baik² ya.. be positive.. nanti lps 2 minggu scan lagi.. banyakkan consume mknn yg tinggi asam folat

2y ago

Mungkin..harap2 mcm tu lah.. huhu.. okay sis.. sy continue ja mkn folic acid. tq ya..

Mungkin Lambat ovulation tp ikotkan patut dh nampak kantung, tkpe sis doa yg baik2 ye. InshaAllah nxt scan dah nampak. Kena try scan dari tvs.

2y ago

Amin InshaAllah, mudah2an nampak dh nanti, kena positive tau!❤️

doktor cakap apa awak?

2y ago

Dia hairan xda kantung sepatutnya nampak dah. Dia suruh dtg lg 2-3 weeks