sakit bawah perut

Hi ibu2..saya da 19minggu..saya nak tanya normal ke kalu bawah perut,atas ari2 terasa sakit setiap kali saya nak bangun dari baring or duduk?kalu nak beralih ke kiri kana pon taresa sakit..saya harap tiada pape yang cius..arap ibu2 yang ada pengalaman buleh bantu saya hilangkan kerisauan yang membelengu diri saya

6 Balas

Sy sis..start 24week terasa sakit sngt kat bgian tu. T'utma sekali kalo bgun dri tdor,nk ubah posisi tdor dri kiri ke knan. Nsb baik nmpk tips krgkn rsa sakit tu lalu kat wall youtube sy sis,jdi skg ada la krg² sikit lps amalkn tips tu. Tk silap sy..ia b'kaitan dgn tulang pelvic.

4y ago

https://youtu.be/Wv0Tyrc2Ruc

Sama macam sy...setiap kali scan mmg akan tanye doktor..last scan baru2 ni masa 20weeks...terus tanye lagi doktor...yelah kan..bukan ape..risau je..doktor cakap normal..jangan risau selagi xde darah keluar...syukur baby pon aktif meneroka dlm perut mak dia😅😅

4y ago

Alhamdulillah..kita bukan apa risaukan..hihi..sekarang pon baby macam terlebih aktif dalam perut..tak sabar tunggu perut membesar..hee

Sy pun mcntu jugk.nk bangun tau nk tukar posisi tidur sakit sngt.try check kandungan cam trun kat bawah.risau jgak kot2 peranakkn jatuh.

4y ago

Sy dh g check,Dr cakap plasenta kat bawah.stgh bby akan duk kat atas.sy punya duk menempel kak bawah.tunggu masa dia akan naik .tp elakkan dari angkat benda berat,bersama suami Smpai tempoh plasenta naik.bnykkn berehat.

Sy 21w..mmg sakit Kat tundun pun sakit...nak ubah posisi tidur kiri kanan pun sakit...kadang ddk lama pun sakit..

4y ago

Masa tidoo pon sama..mesti terjaga sebab nak kena ubah posisi tido..kalu tao mahu krem kali..wuu

Sy 20w pn rsa cmtu..mcm tajam kt ari2

4y ago

Xde plk.cek up bru 2kli jmpa dktr..yg lain nurst ja.