sakit atas perut berdekatan breast

nak tanya , kenapa ya 38weeks saya selalu sakit menyucuk di bahagian atas perut . adakah tu kaki baby ya keatas ? nak baring , duduk pon terasa menyucuk . baring kanan tak boleh , kiri ja boleh . kaki baby kat atas ka ?

6 Balas

sama lah kita 38 weeks rasa sakit kat bahagian atas perut. baby dalam rahim dah cukup besar + panjang, dah mampat dalam tu. baby pun dah tak banyak ruang nak gerak bebas, sekali dia tendang tu rasa sampai ke jantung 😂 pundi kencing pulak kena tanduk dengan kepala baby 😂

11mo ago

hahaha. boleh byg..sama keadaan hehehe

betul sis..saya sebelum ni rasa macam tula tak selesa je sampaikan taknak pakai bra n kadang saya usap2 dekat bhg yg sakit tu.

normal rsanya,sy mcm tu jgk terasa btl tulang rusuk kena tendang🤣 klw kt rmh sy xpakai bra biar ada ruang sikit

Ya betul .. tu mmg kaki baby menendang atas perut .. tu normal sbb kepala baby dah kat bawah

ya biasa, sy tanya dgn doc dia kata tu normal sbb rahim tgh mengembang lg dan lg.

saya pun mcm tu gak kata dokter sbb placenta dkt situ pstu kaki baby lagi