Waktu bile

Ibu² yg sudah bersalin biasanya amik masa berapa lama untuk bersama dengan suami.. kesian dekt suami terpaksa tahan lama hahaha kite berasa takut² lgi kt tmpat jahitan tu walaupon anak dah dua bulan.. hahahah.. risau kang rasa sakit kt tmpat jahit tu kang x pasal² kene jahit balik😂🤭🤭kalau rasa kdg² cam pedih² x betul² sembuh lg ea...

27 Balas

Sy skrg dh nk msuk 70 hari.. Tpi darah nifas x kering lgi keluar kuning2. Ad tak yg mcm sy jugak ye?

1y ago

Darah nifas max 60 hari je. Kalau takde gap berterusab sampai 70 hari dah dikira sebagai darah istihadah. Mommy kena mandi & solat seperti biasa. Kalau dia ada stop sekejap dalam tempoh 60 hari & sambung semula. Dia dah jadi darah haid. Mommy kena kira betulbetul duration haid

Sye 100 hari bru bersama tu pun husband masih tkut”sbb seriau dngan jahitan kita😂😂

Sy dlu 100hari lps bersalin. Sbb msa tu pjj sma jd boleh tgu smpai 100 hri.

2 bulan ++.. itu pun takut tapi slow ja.. sbb masih rasa ngilu

4 bulan baru berani nk bersama tu pom masih dalam takut2

orang tua2 dulu pantang 100 hari bersama suami

100 hari