supplement

hi, ibu2 yg preggy, korg ade mkn supplement ape2 tak utk bg baby dlm kandungan sihat & selamat ?

19 Balas

Sy masa awl2 itu ari mkn folic acid dgn jus mamariam, skrg dah 2nd trimester..mkn zincofer, jus mamariam dgn ostematrix(sbb selalu sgt kejang urat dgn tgn kaki kebas)..huhu

4y ago

Saya hb rendah. Nurse cdgkan mkn maltofer. Sbb zincofer xboleh telan. Dah mkn mesti muntah. Lps tu sy amlkan beumama. Alhamdulillah baby sihat. #37weeks #3rdTimeCzer

Mkn vit. Yg klinik bg tu jer.. Zincofer... Try mnum susu tepung & mnum d'aura myk klpa dara, muntah... So, xde amik ape2.. Alhamdulillah smua sihat

Waktu awal awal pregnant, saya ambil folic acid. Selepas 3 bulan, saya makan supplement yg klinik bekalkan, zincofer.

Mkn folic acid saja pun dah cukup mommy. Kalau belum buka buku pink. Sy makan brand appeton. 😊

sy drah rendah doc suggest maltopher sbb xbole telan zincofer muntah

Iberet folic & Omega guard bagus utk perkembangan otak bayi

5y ago

mne nk dpt tu ya?

Untuk awal pregnancy ni cuba jangan skip folic acid

Sy just mkn yg KK bg. Selain drpd tu, x berani mkn.

saya mkn iberet folic 500 & calcium carbonate 500mg

Saya xmakan sbb ada kncing mnis masa preggg...