Supplemen selepas bersalin

Hi Ibu2 sekalian Nk tanya...bole x sharekan ape supplement/ vitamin / ubat2 yg ibu2 amalkan selepas bersalin. Yg bgs utk ibu & jgk baby. Stakat ni cuma amalkan Vitamin C je. Baru nk continue makan NeuroGain....mse mengandung mmg mkn tu. Pas brsalin msh bole continue mkn tu kan? Ibu2 plis share ape supplement yg korg amalkan k. Thanks. ❤️

6 Balas

Saya x pernah makan supplement lepas bersalin. Vit c is already good enough. Jaga makan je. Makan sayur yg warna hijau banyak2. Ulam2 hijau pon bagus. Supplement plg bagus. Susu pon meriah. Senang kurus Dan kita pon lebih bertenaga.

Hai. Maaf saya tak pernah makan vitamin tu. Cuba dapatkan nasihat doktor semasa check up ibu dan anak. Yang nurse dan doktor sarankan ambil folic acid semasa tempoh berpantang.

hai! sy pun nk amal kan supplement utk breastfeeding mom yg baik for me n baby..cume xtau nk mkn yg mane,vitamin time ngandung + vitamin k.k bg smua da habis...

Mkn vit yg diberi oleh hspital lps bersalin, lebih pada mkn makanan yg sihat.. Supplement yg tak tahu bahan apa dlm tu risau effect buah pinggang..

sy mkn vitamin c dgn kalsium. bli dkt watson. vitamin c utk sembuhkan luka. kalsium utk bantu legahkan sakit pinggang.

saya xmakan suppliment pun