Persediaan bag baby

Hi. Ibu2 yg dah packing baju baby n mommy utk hospital. Boleh share tak nak pack mcm mana. Means untuk labour asingkan ke. Kalau nak asingkan.. Asingkan apa je.. Saya da search google semua. Still tak membantu. Huhu. Ibu2 ygdah packing. Boleh share tak ☺️

1 Balas

Hi. I am not so sure nie post lama atau baru. Sy pun x sure sama ada pn da bersalin atau belum bersalin. Tp sy kongsikan saja la di sini untuk bakal2 ibu yg lain. Sy br je bersalin 1 week ago di gov hospital. X perlu packing byk2 brg baby. Boleh bw baju baby 1, 2 pasang. Bw diapers n wet wipes byk2. Baby bila dilahirkan dorg akan pakaikan bj hospital n bedung pun hospitalnye. Bj baby yg dibawa tu akan pakai bila discharge sahaja nnt. Minyak telon baby bw juga in case kalau baby kembung perut. X pyh bwk toiletries baby tu semua sbb baby x kn mandi di hospital. Skarang musim covid nie, kalau baby n mommy ok, stay 1 mlm sahaja, itupun kalau baby da pee n poo untuk pertama kali. Brg mommy bw pad, Disposable undies, Toiletries, n sepersalinan bj. Tu sahaja. Harap membantu.