CARA PACKING BEG HOSPITAL

hai mommies yg baru bersalin baru2 ni, boleh share tak mcm mana mommies packing baju and nak asingkan beg sekian2 ke. tolong bantu ya saya buntu ni dok punggah beg tak settle2 lagi ni huhu #advicepls #bantusharing #firsttimemom

6 Balas

saya letak dlm satu beg je semua. xperlu bawak byk brg especially klaw bersalin normal sbb selalunya 1 2 hari dah blh balik. utk baju n brg baby mybe blh letak dlm satu plastic packing asing n masukkn dlm beg sama, untuk memudahkan nati bila nurse mintak waktu nk masuk labor room. mcm sy, sy pack 2 set pakaian pampers baby untuk 2 hari dlm pack packing asing. satu utk kt labour room satu utk balik. pastu standby pampers byk sikit dgn kita. utk brg mak, just bwk baju utk balik, maternity pad, minyak panas, kperluan diri, stokin, n snacking. xperlu bwk byk2 pun brg.

Sy bwk stu beg jer cuma nye brg bby sy packing dlm ziplock dan asingkn yg mne utk Lb..yg mne yg extra,bju utk blik nt..bju ibu mse blik sy letak je dlm beg cmtu..pastu bakul utk letak termos,cwn,mknan nt ..ni pon sy tgk kt tiktok😊..

Boleh cari kat tiktok. Ada tips and list kat sana. Boleh beli jugak yang pack jual kat shopee tu. Ada plastic and hospital list. Btw, tanya hospital trmpst awak nak bersalin tu jugak, apa yang perlu bawak

Kt tiktok banyak yg share. Bukan tknk share di sini tp kalau sis tengok kt tiktok lagi clear nampak dorang pack mcm mana. Saya pun ambil idea dari sana

saya letak dlm satu beg luggage je brg ibu & baby..mcm nk check in hotel gituuu😂😂

asingkan beg Ibu dan anak je.