demam kuning

Ibu² yg ad pengalaman baby kuning tlg bgi tips hilangkan. Tak tahan tgk baby kena g klinik hari2 dari hari pertama sbb darah O+

32 Balas

Sya guna susu formula lactogen utk susukan anak sya. Sbp 3 hri pertama susu badan tdk bnyak. Kcian baby 3 hri lapar. Kna tahan d wad kanak2x sbp ada g6pd n kuning. Kna stay 5 day utk pantau kuning dia. Hri pertama kuning just 136. Hri kdua naik 180. Hri ketiga 280. N then kwn sblah tu bgi susu formula. Lps tu baby sya kencing n berak 4 kli kencing pun bnyak. Hri ke 4 kuningnya turun 171. Hri ke 5 turun lagii 146. Dah boleh balik rumah. Yg paling penting g kalo kuning nii. Baby kena kerap buang air besar n kencing. Sbp dri najis n kencing baby sja boleh buang kuning. So kalau blm ada susu badan. Susu kan baby guna formula dluu. Nnty ada susu badan bru bf. Semoga berhasil❤️