Turunkan Kuning baby 🥺

Hai mommy yg pernah ada pengalaman anak kena kena demam kuning ,boleh tak Share kan tips untuk turunkan kuning baby ..?..🥺..kesian tgk bby kena ambik darah je dkat kaki ..🥺 harap ada mummy yg sudi Share pengalaman nya 🙏🏻 terima kasih . #kuningpadabayi #tips

2 Balas

ni nurse yang suggest kan saya. kalau nak kuning bby cepat turun, rajin² sapu minyak kuning dekat tali pusat bby if belum jatuh. saya buat memang menjadi. anak first tak tau, sapu bila tukar pampers je. anak kedua memang lepas susu je saya sapu. and saya kerap susukan bby.

susu baby tiap 2 jam.

4mo ago

boleh je. yang penting anak cukup susu, kerap berak kencing, inshallah cepat kuning turun.