Bersalin Pra Matang

Ibu² yang bersalin bayi pramatang, boleh share pengalaman? Bersalin berapa weeks? Baby berapa kg? Baby macam mana?

57 Balas

Sy bersalin 7thn lps masa 31w dgn berat baby 1.77kg.. Tp bile dh masuk nicu je berat drp 1.54kg.. Dalam 10hari kat nicu, selebihnya kat nursery nk tunggu baby capai berat 1.8kg.. Genap 30hari br dpt discharge.. Hbs pantang dgn ulang alik hospital.. Smpi skrg kedua2 belah tangan masih ada bekas cucuk2.. P