baby kuning

ibu² tahu tk cara utk turunkan kuning anak ? kuning bby sy makin naik .. risau kena admit . klu blh tknklh sampai kena admit ..

14 Balas

Hi. Penting untuk semua ibu tahu. Saya hanya ingin sekadar berkongsi pengetahuan. 1. Jangan sesekali jemur baby - baby boleh sunburn tak kisah lah matahari pukul berapa sekalipun 2. Tak perlu tambah susu formula jika susu badan banyak and mencukupi. Tapi kalau rasa susu tak cukup, yes kena add on susu formula. 3. Jangan sesekali kasi baby minum apa apa selain susu (contohnya perahan air anggur). Jangan ye. 4. Teruskan menyusu. Baby jaundice ni kekadang malas je asyik tidur so kena kejut and paksa menyusu. 5. Baby jaundice takde kaitan dengan tali pusat luruh. 6. Tak perlu mandi dengan air sirap ke atau air rebusan itu ini. Kulit baby sangat sensitif. Takut kuning tak turun, tambah pulak masalah kulit yang lain pulak.

7mo ago

Yang ni betul saya rasa