baby kuning

apa tips nak hilangkan kuning baby? taknak kena admit ward lagi. ?

10 Balas

awak ari ari mkn anggur hitam yang tkde biji dengan air sengkuang cine , ade dlm tin , mkn n minum ari2 smbil tu breastfeed baby kerap, bby sye kuning naik turun bila cuba petua ni tros turun tk naik naik dah

Susu bdan je ubat ye.. Ank sy msa bru lhir kena kuning skit je sbb susu tk klua sngt.. Bila susu meriah kuning pun dh tk.. Rjin ksi susu bdn je insyaallah kuning hilng.. Tu petua dri nurs yg sy amal kn

Kena kerap bg susu bdn.. Kalau susu bdn kurang kena bg susu formula.. Baby kuning ni x bleh bg tidoq, dia kena aktifkn diri kalau x sampai bila2 kuning dia x turun.. Kalau dia berak itu lg baik...

Yg paling berkesan sebenarnya kerap susukan baby. InsyaAllah kuning dia akan turun lepas baby berak dan kencing. Semoga anak sis cepat sembuh ye. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

Bagi dia susu..kalau dia tido bagi guna botol..2jam sekali..biasa kalau dah discaj ward akan naik dan turun balik..melainkan ada masalah lain

Mcm sy, kerapkan bagi susu..lpstu msukkn sirap kat air mndi baby..mndikan dgn air sirap.. Alhmdulillah trun kuning dia

Beli di kedai herba cina. Ckp utk baby kuning. Sy bagi mandi air rebusan tu Alhamdulillah turun

try sapu mnyak cap kapak dkt tapak kaki baby insyllh mujarab.. jgn sapu byk sgt

Keep feeding baby sis. Bagi dia kerap kencing & berak.

Kerap susu je sis