baby kuning

ibu² tahu tk cara utk turunkan kuning anak ? kuning bby sy makin naik .. risau kena admit . klu blh tknklh sampai kena admit ..

14 Balas

just kerap bg susu kpd baby selang 2 jam x miss wlupun mlm, selang susu formula klu perlu supaya cpat berak. also, klu msih ada la, rajin cuci tali pusat setiap kali tukar pampers, bg cepat luruh. mcm anak saya, sesudah luruh tu, kuning anak saya trun mendadak. tapi, mcm kek anak sedara saya plk, wlupun dh luruh tali pusat, kuning tu lambat kebah jgk, sebulan jgk dia kuning, alhamdulillah, skrg dh ok, aktif lg. so, saya rsa ikut bdn baby jgk kut & imun baby pd waktu tu, stgh baby cpat je kebah, sstgh lmbat. wlupun ikut rutin yg sma. harap2 anak awak cpat sembuh yee