pampers NB

hi ibu2 sy nk tanya pampers brand apa ya yg ok utk bby newborn?

33 Balas

ikut sis n tengok pada kulit bby. mcm sy awal2 beli petpet newborn. then saje tukar kpd drypers. xminat drypers sbb mcm nipis n mcm xserap kencing dgn berak sgt. sekali kencing bila pgg mcm meladung lendut. pada sy la..so sy tukar petpet blik😂 benda ni subjektif. kne tengok pada kesesuaian kulit bby n ikut pada sis prefer yg mana. yg pnting pada sy,3/4 jam skali sy tukar pampers. kalau dengar bby berak trus tukar. tkut ruam

kene try n error...beli pek kecil dulu..tgk mana yg sesuai dgn baby..sebab ikut kulit.ada baby tak sesuai jd ruam2...sy 3 org anak lain2 pampers yg sesuai. 1st drypers , 2nd huggies , 3rd petpet..skang pregnant no4 , beli pampers pek kecil juga..nak try dulu

awal2 sy pakai genki sbb kawan suami bg dlm 1 bgkus. dekat2 nk habis sebungkus tu montot baby naik ruam. pastu sy tukar ke huggies. Alhamdulillah ok sngt. + huggies lembut. ssuai la ntuk nb. nnt baby dh start mmbuas mybe kna tukar brand lain

Saya beli mcm2 brand. Tapi yang pack kecik je. Sebab saya try & error kulit baby. Takut baby tak sesuai. Saya ada dapat sample pampers dari hospital, saya pakaikan yg free tu je dulu.

Masa dalam pantang pakai huggies sebab member bg nb punya 1 box 🤗. Pastu tukar dryers sampai skang. Penah try error yg lain tp xok ngan anak. Dryper je yg sesuai.

terpulang dgn kulit baby.. biasanya sy beli mamypoko nw/s.. atau huggies.. nanti bila bb dh besar sikit baru try drypers.😊

kena try dlu sis ikut kesesuaian kulit baby,ank slung sy dlu NB PET2..skrg hamil ank kedua 35w,sy beli pamper yg sma juga jnmanya..

Huggies best. semua pun best jg cuma mahal dan tak mahal, beli laa yg mana puan rs nak beli asalkan kualiti okay

Huggies NB. So far sy pakai ok.. Xda ruam baby... N then murah RM25 mcm tu dpt 60 pcs.. Jimat..

baby saya okay dengan drypers. for newborns, saya suka pampers yang ada indicator.

2y ago

Baru tahu pasal pampers liner ni 👍🏻