Tidur Meniarap

Ibu2 sy nak bertanya ada x ibu2 time preggy tido meniarap,bhya x ya untuk bby,sbb sy dah terbiasa tdo meniarap,kandungan 15week kdg2 terlupa tgh preggy yala sbb sblm ni selesa tdo meniarap,ni second preggy,3 tahun lepas preggy anak sulong xda plak nak tdo meniarap,skg mmg selesa sgt tdo meniarap..sbb tdo pusing kiri xkna pusing knan xkena..ibu2 ada pendapat lain x supaya tdo lebih selesa 😅

10 Balas

xtawla nak ckp bhya ke x...tp better elakkan sb sy yg suka tdo terbaring pun kna warning dgn nurse, inikan pulak meniarap...mmg smpy nak beranak pun kita xkan selesa time tido. ..

better elakkan sbb x elok utk bby. bykkn tido mengiring sis. sy tido terlentang mesti tak selesa rasa semput je walaupun bru 17w. byk mengiring je

Sy ada tnye nurse ms p klinik baby haritu sbb kdg sy pun tdo mcm tu😅 Nurse ckp x elok itk kesihatan baby. Lps tu x buat dh

Alamak kesian baby terhempap 😭 Cuba la mengiring kiri or kanan.. Terbiasakan la mcm tu sebelum tidur.. Kesian bby 😭😭

Guna maternity pillow sis... Sy mlm2 tido lasak, kena ada bantal keliling baru rasa selamat sikit perut...

bahaya sis..sya dulu pula semasa mengandung suka tidur mengiring ke Kanan ..

Klau blh elakkan sbb dia hempap baby kan..seeloknya tido mengiring

Jgn sis. Sian anak tu terhempap. Takut jadi apa2 nnt 😅

elok elakkan

bahaya