Baby Meniarap

Hi mommies. Nak tnya la. Anak sy baru je boleh meniara sendiri tp recently bila meniarap je mesti nangis. Tp dia yg keep on meniarap jgk. Nk ckp ngntuk kadang bru je bgun tdo. Susu pun dah. Tp mcm tk selesa. Before ni okay je klu buat tummy time. Tp bila da pndai sendiri menangis plak. Kenapa ye.

2 Balas

Sama. Anak sy 4+ bulan pun baru je pandai meniarap sendiri 5 hari lepas. Sejak pada tu asyik nak meniarap je tapi dia menangis sebab penat. Meniarap tak lebih 5 minit. Pastu sy bagi terlentang, dia pusing balik meniarap pastu merengek penat 😂 skrg ni sy tengah train cara² untuk rehat sebentar iaitu letak kepala atau terlentang semula tapi tu la..maybe take time kot nak bagi dia faham..😅ke ada ibu² yg berpengalaman, boleh share macam mana nak selesaikan masalah ni..

9mo ago

Tu la. Sama jgk ngn sy. Da nangis pastu bila kita terlentangkn balik, dia nk pusing meniarap balik pastu marah sndiri haha pening maknye nak faham anak nk apa sebenarnye. 😂

kadang tu nangis sebab dia tak reti lagi nak terbalikkan badan dia semula.