Baby 1 month

Hi ibu2, sy ade soalan, ade ker petua or cara2 untu mengurangkan mengeliat/meneran baby yg bru 1 bulan? Baby sy kuat mengeliat n meneran sampai hampir2 nampak pusat baby nk tersembur

3 Balas

samaa dengan anakk sayaa 1month 10day , dari start bwak balik rumah dia kerja nya meneran and mengeliat jee mak sya and mertua ckp dia nak keraska otot2 dalam badan diaa takde apa pon anakk sayaa ni bukan mcm bby 1month kepala badan kaki keras biarkan jee baby mengeras or mengeliat dia nak keraskan otot badan dia tu sya dngr dri pengalaman org2 tuaa .

Baby saya pun mcm ni. Baru 1 bulan lebih. Pusat tsembur keluar. Risau juga org kata angin pasang. Dr lahir suka sangat mngeliat n mneran. Org tua2 ckp. Kalau baby da 3 bln mcm tu mngeliat n mneran tu hlg la. Pusat pun x tsembur da. Eyaka sis? Risau pla psl angin pasang tu.

takda petua. baby sy masuk 2 bulan baru okay.