Mengeliat (baby boy)

Hi ibu2, ada ke ibu berpengalaman baby mengeliat macam meneran sampai merah2 muka. Puncanya kenapa ye ? Kembung perut ke ? 🥲#firstbaby #bantusharing #ingintahu #firtsmom

11 Balas

baby saya masa awal2 pantang suka mengeliat dan meneran mcm sakit sgt. sampai kita pon x lena tidur dengar dia asyik meneran. tidur malam je dia jadi mcm tu. kalau nap siang x. alhamdulillah nak habis pantang je dah x de mengeliat dan meneran teruk. semua ckp sbb baby nk membesar. inshaAllah x de pape 😊

bby umur brapa?mcm sy klau bby dlm hri lg mngeliat sy bedungkn trus hilang ngeliat dia..lpas tu org ckp klau bby mneran2 ni sbb nk cpt besar..x taula btul ke x kn..

sama la gn baby boy sy.. hrini dia bru 28hri, tgh tido pun dia suka sgt meneran mcm taik keras, sy ni tido pun xtenang igt dia sakit perut ke apa

kalau mak saya dia akan ckp na teran isi...means baby na besar /tambah isi..xtahulah..org lama punya ideologi..kita ni dengar je la..hehehhe

ank sy lama teran² mngaleliat . lupa dh smpai bape bulan . tp dlm 5 ke 6 bulan jugak . tkde pape pun tu . die ok jr . skrg dh 2 thun

same mcm bby sy mse awl2.. rsau gak kekdang.. tp sbnrnya dia nk membesar 🤗 jgn rsau ibu.. nnt dia akn hilang sndri ☺️

normal ja ibu..bby sy hri tu pun begtu smpi mcm nk kluar urat2 tu😀 tpi skrg ok dah 4bln 8hri.

baby saya pun sama waktu mula2 lahir dalam pantang. sekarang dah nak masuk 6 bulan. tak ade dah

Normal tu.. Anak sy pun sama waktu baru2 lahir kuat menggeliat smpai merah muka😉

baby nak membesar