Corak tidur newborn

Hai mommies, baby saya 25 hari kerap sangat meneran n mengeliat time tidur then terbangun dan menangis. Ada cara tak ya nk kurangkan baby meneran time tidur, padahal dia tak berak pon. Saya bedung kan kuat2 pon still boleh terbukak bedung tu sebab meneran n mengeliat ##firstbaby

2 Balas

Meneran menggeliat tu normal & bagus, tu salah satu cara tumbesarannya. Cuma bertahan lah dia terjaga tu, (sementara je fasa meneran dan menggeliat tu) mungkin belum masuk lena. Boleh belajar tenangkan dan tidurkan bayi di FB baby language.

ank sulong sy dulu selalu mcm ni. org tua2 ckp perah baju kuat sgt time basuh tu 😂 . tp normal je sbenarnya. dkt 2 bulan jgk dia buat mcmtu. lama2 ok. abis je pantang bby dah mudah lena.