Morning sickness

Ibu2 stop morning sickness muntah sume tu bila masuk berapa weeks eh..?? Sy skarang 12 weeks.. Masih ada loya.. Muntah dah kurang alhamdulillah..

39 Balas

depend...sy start 4weeks smpai 8weeks teruk sgt2 morning sickness...pg ptg mlm muntah je xlalu makan...salu doa byk2 cpt la hilang mabuk ni sbb kdg xd tenaga...msuk 9weeks da bkurg...mkn kne sikit2 kalau mkn byk sgt pun nk tmuntah sbb perut cpt penuh...muntah2 mmg da xde...loya pun da bkurg...

mcm sy trimester ke 2 baru hilang dlm 15-16w mcm tu.x tentu sis ada org alahan hilang bila dah hujung dtng balik,ad yg smpai nk bslin pn alahan masih ada..nnti bila dah ada slera balik mcm2 nk mkn mngunyah je kje 😁😁😁

sy berhenti dh mrng sickness 14 minggu... tpi klu ad mknan/bau yg msh xdpt diterima lg... mmg x pksa mkn dh... sbb akn jdi loya/muntah blik... x sggup ddk mnghadap mangkuk tandas.. 😂

saya dari 5week sampai sekarang nak masuk 19week..awal sangat teruk sampai minum air kosong pun tak boleh..sekarang dah jarang..kecuali makan yang tak tentu..habis kosong perut dibuatnya..

3y ago

minum air manis tapi ramai cakap suruh beli sunquick,buat tanpa gula..

sy dr awal kehamilan smp lh 34 mggu pn still lg ade morning sickness... sekarang ni tambah lak alahan x leh bau ubt gg...lps gosok je gg trs muntah smp lh bau ubt gg tu hilang

depends pada org juga sis . Saya first baby sampai 24week masih alahan .. Tapi second baby nih kurang alah . Cuma still ada morning sickness smpai skrg 22week .

sy still loya, muntah & tiada selera mkn 😢🥺😭.. moga cpt berakhir simptom ni..moga Allah mudahkn perjalanan pregnncy kita smua آمِيـنَ

Sy sampai 4bln morning sickness. Stop jap.. Ni nak masuk 7bln dah dia dtg balik morning sickness tu. Taktahu la smpai bila plak.

Sy dari tahu mengandung smp 16w. Masuk 24w smp skrg 35w++ morning sickness dtg balik. Tapi muntah2 dah kurang. X seteruk dulu.

Saya smpi beranak asal 6 petang je semua bnda x kena... Hehe enjoy your moment... 😁🤗

3y ago

🤭😁