Morning sickness

Hyee bakal ibu2.. sy ade satu soalan.. normal ke , pagi2 morning sickness , keluar muntah warna kuning.?. Now dah preggy 5 weeks..

8 Balas

Morning sickness normal, tp perit jugak klu setiap pagi mcm tu sis. Mcm sy, masa mula2 ada rasa nk pening je, sy cepat2 makan.. Jd pagi2 subuh 6.30 cmtu sudah makan nestum+susu. Alhamdulillah pening tu terus hilang.

2y ago

Oh. Cuba sis kemam pula sebiji kurma.. Tgok ada hilang sikit tak mabuk tu. Huhu. Sbb setiap org t/bls lain-lain. Semoga dipermudahkan urusan sis & kmbali sihat ye..

Mesti pahit sgt2 kan? Kalau perut kosong, and muntah kuat, mmg smpai satu tahap akan keluar yg kuning tu. Tapi kalau selalu sgt, xelok jgk kot. Takut mommy dehydrated.

2y ago

yee.. mmg xsmpat makan lgi.. slalu makan xlah awl pg sgt.. paling kurang pun kul 8 lebih macm tu makan.. nie , lpas sbuh , dia dh mula nk muntah dah 😂😂😂😂😂

Normal. Tu sbb x mkn lgsung smpai perut kosong. Cuba try juga isi perut before lapar. Mcm sy mmg susah juga tp cuba je la. N elakkan mknn yg acidic

normal. sy pon mcm tu. selalunya muntah kuning sbb asid dlm perut. jgn bg perut lapar. amalkan mkn sedikit tp kerap.

2y ago

tq sis 🥰👍

normal sy stiap pagi dr start 4w hingga 15w😂 pahit tuh jgn ckp brt badan smpai trun 7kg🤣

2y ago

buah2 xpe.. buah2 sy ade selera nak makan.. kadang2 sy makan roti.. xbiar perut kosong.. tapi kalau nasi tu , memang xde selera langsung.. kadang2 bihun sup sy makan.. td tetiba craving kfc plak.. elok je makan.. 😂😂😂😂

hi.. yess normal.. saya pun mcm tu. mula2. bngun je pagi kumur dulu ke

2y ago

kumur gosok gigi pun bleh muntah 😂😂😂😂😂😂

Muntah2 normal...smpi nk keluar isi perut.

2y ago

sakit perut2.. senak.. kalau dah lepas muntah tu , baru lega.. 😂😂😂😂

normal

2y ago

tq sis 👍🥰