Morning sickness

Hi Mommies, ada tak mommies yang dah 12 weeks tapi still rasa morning sickness? Saya dah makan ubat veloxin yang doctor prescribe tapi kadang muntah juga 🤧 #firstmom

6 Balas

saya xboleh makan ubat tahan muntah/ loya/ lesu yg doc kasi sbb effectnya ngantuk ya amat.. saya akan paksa muntah sblum sarapan/ lunch/ dinner.. nak paksa senang je, minum air masak byk² nti auto terbelahak.. pstu baru boleh makan dgn seleranya.. 😜

7mo ago

Sama! Sblm makan minum air kosong. Minum 2 gelas terus loya muntah. Lpas muntah baru boleh makan dgn tenang😂

sya smpailah bersalin.. dan dalam pantang masih alami alahan.. x boleh makan dan hidu bau tumisan.. seksa sgt2

Sya 11weeks, baru ja abis muntah. muntah air. sbb xmkn lagi. Sya pun mkn veloxin, tp Sya ttp muntah.

saya dh nk msuk 13w msih lagi ada loya tmbah2 bila waktu malam, stiap kali lpas mkn mlm msti muntah

sy smpai 16w muntah2. mkn ubat bila btul2 tak tahan.

7mo ago

tak tentu. kdg pagi, kdg malam. tapi mostly malam.

sy 14M masi mual