Tak nak mkn bbur kasar

Hai ibu2 smua...anak sy dh 7 bulan lebih skrang..normal tak anak msih nak mkn bbur yg blend halus..sy dh cuba bgi bbur yg blend kasar tapi anak tolak..dia cuma mkn 5/6 suap pastu mengamuk x nak mkn ble suap..ad x ank2 ibu2 dlm ni mcm tu jgak??#ingintahu

1 Balas

takpe puan, slow² ubah tekstur mknn anak. mix 70% bubur halus 30% bubur kasar. memang ada baby yang selesa dengan tekstur lembut jd bila try tekstur lain dia rasa pelik. time snacking bg buah yg lembut,biskut baby homemade atau sayur steam. bab mkn memang perlu latihan. lama² nnt dia pandai dan terima tekstur lain. jgn stress² ye puan.