Misi berleter pasal duit patient

Hi ibu2 smua . Pernah ada pnglaman tak jumpa misi yg suka berleter marah patient . Mcm sya , cek up haritu ank kdua ni . Tiba2 misi berleter suruh simpan duit , dia ckp mcm ni " mcm mna kalau brsalin nnti tiba2 uri tak dpt keluar . Tak ke smua tu pkai duit " ha.."kalau takda duit jgn pregnant . Takkan Anak lahir nak tngok mak bapak dia takda duit" . Seriously sy sakit hati sngat .. bukan nk kta sy ada duit . Tapi misi ckp mcmtu seolah2 merendahkan sy ,yg suami sy krja biasa sja . Kalau dia bgtau cra halus ,sy terima. Ni tak ,mcm memperli sja . Wajar ke seorang misi yang merawat ibu mengandung akn sentuh bab kewangan macam tu . Sy tak kesah Klau dia just ckp simpan duit sj .ni tak , smpai dia ckp yg sy nnti jangan tak mampu pulak beli brg kperluan Anak sy. Dia ckp ,Klau ada duit jgn shopping jak kerja .. ya Tuhan , sy bukan kaki shopping pun . Dn knp misi tu boleh ckp mcmtu .. tergugat sngt emosi sy sbgai ibu mengandung ni . Patut ke sya lawan balik .sbb sy rasa sy tak layak dibuat bgitu . Sy cuma perlukan rawatan shja . Klinik gov ni . Sedihnya . Dan haritu hb sy low 11.6 saja . Dorang ckp bnda yg buat sy tersinggung spt "g***r" . Macam mndokan bnda tak baik pda bby sy ..cilaka betul mulut dorang ..sy dah tak sabar ..patut ke sya marah balik . Mulut mereka mmg jahat sngt ..mohon kata semangat dari ibu2 skalian😥#pleasehelp

10 Balas

hal peribadi org pon nak sibuk .. nurse kk kadang memang mcm tu .. bukan nye kita mintak duit diorg pon.. buat report je

menjawab pun tak guna, kita yang susah sendiri nanti nak check up kena jumpa dia balik. sis report SISPAA je senang.

KK mana tu? Alhamdullilah kk kat tempat saya nurse n doktor semua baik²..rasa tak stress kalo pegi check up

Jwb je sis biar die tw.. Sedap mulut je nk ckp mcm tu. Kk cni pun sama kdg2 buat kite ni mcm budak2

nilah sy tkut nk pg klinik gov..mulut nurse melampau..sy tkut terdoa yg buruk untuk dorang

sis report je SISPAA. . nnti dah kena depa akan beringat la sampai mati

boleh buat aduan sis..tidak patut mereka buat seperti itu

Jawab je. Atau pun sis tengok nama dorg n buat aduan

Klo sy mrh balik 😒

menjawab je sis