kantung kosong

hi ibu2 semua..ada tak yang pernah alami mengandung tapi janin tiada dalam kantung?saya baru 8w 6d tapi semalam pergi hospital doct inform yg kantung saya baru usia 5w 6 d.saya ke hospital sebab keluar spotting merah dan 2nd day keluar spotting coklat pula..kemungkinan sy tersilap LMP..da 2 org doct cakap bnd yg sama..balik dr jmp doct..doct bekalkan ubat kuat rahim..semoga ada rezeki untuk saya dan suami..

2 Balas

waktu 6w sy spotting kua yang coklat tu tapi kantung janin jantung semuanya okey...seminggu selepas 3,4 hari stop spotting tiba2 hari ke 5 usia kandungan 8w darah tiba2 kua bnyak mcm tumpah darah terus ke hospital tapi alhamdulillah baby semuanya okey sy xkena warded apa minx ubat kuat rahim pun diorg xde bgi..sblm nie saya dah pernah gugur 2 kali jdi kandungan kali nie agak berisiko..tapi sy pelik sy tanya kenapa berlaku pendarahan dr ckp tak tahu punca lepas tu dia xd3 ckp apa2 pun Cuma gtau baby okey jer..dia suh blik rehat jer itu sahaja...minggu depan sy nk refer swasta plak mcm mana..sbb mcm diambil ringan kes sy nie..buat saya agak risau...nk bergerak pun takut..apa pendapat semua yer..mohon share

Pernah jg. Wktu tu lbih kurg 2 bln mcm tu, doc ckp hamil tp bila scan xnmpak. Doc ckp tkut hamil luar rahim. Dtg blk check nexweek scan, bru nmpak kantung kecil. Alhamdulillah. Smoga smuanya jadi yg baik utk sis

5y ago

sy kene tggu 2 w lagi sis..jadi down sgt sbb sy skarang gdm on insulin..semoga rezeki milik saya Aamin..tq atas respon sis..jadi bersemangat semula sy